Blázni a snílci: Obnova původního lesa

Neuvěřitelný příběh o tom, jak se degradovaná zemědělská půda zamořená roklemi regenerovala zpět do krásného původního lesa.

Hostujte promítání filmu
I když  tento film můžete zdarma  sledovat na YouTube, pokud máte veřejnou projekci, budete potřebovat licenci. Nabídli  jsme velmi nízké poplatky, aby byly přístupné všem komunitám, a o příjem se rozdělíme s rezervací Hinewai. Další informace o licencích na film a promítání naleznete na adrese http://foolsanddreamers.com. Děkujeme za vaší podporu!

Blázni a snílci: Obnova původního lesa je 30ti minutový dokumentární film o přírodní rezervaci Hinewai na Novém Zélandu na poloostrově Banks  a jeho kaitiaki / 30letém správci, botaniku Hughovi Wilsonovi. Když v roce 1987 Hugh informoval místní komunitu o svých plánech umožnit, aby „zaplevelená“ roklina rostla jako sesterská stříška k regeneraci zemědělské půdy do původního lesa, lidé nebyli jen skeptičtí, ale přímo naštvaní – plán byl takový, jak lze očekávat pouze od „bláznů a snílků“.

Hugh, který je nyní považován za hrdinu místně i po celé zemi, dohlíží na 1500 hektarů oslnivých v rodném lese, kde je hojný počet ptáků a dalších volně žijících živočichů a 47 známých vodopádů je v neustálém toku. Bezpochyby dokázal, že příroda ví nejlépe – a že není blázen.

Více o rezervaci Hinewai
https://www.hinewai.org.nz
https://www.facebook.com/hinewai.org.nz/

Více o Happen Films
Podpořte nás při vytváření dalších filmů: https://happenfilms.com/donate
Web: https://happenfilms.com
Twitter: https://twitter.com/happenfilms
Instagram: https://instagram.com/happenfilms
Facebook: https://facebook.com/happenfilms

Promítejte naše filmy ve své komunitě!
Zatímco naše krátké filmy jsou zdarma k prohlížení online, musíte si zakoupit licenci, abyste mohli veřejně promítat. Informace naleznete na adrese https://happenfilms.com/store.

Filmové kredity
Režie: Jordan Osmond & Antoinette Wilson
Scénář: Antoinette Wilson, Jordan Osmond a Nick Tucker
Výroba: Antoinette Wilson
Výkonný producent: Quatro Trust
Kamera: Jordan Osmond a Jason Hosking
Střih: Jordan Osmond
Záznam zvuku: Anna Veale
Původní námět: Karl Steven a Ariana Tikao
Zvukový mix: James Henderson
Grading: Mike Kelland

Titulky a skryté titulky
Jsme rádi, že tolik lidí přeložilo naše filmy zde na YouTube. Pokud chcete být součástí této komunity, můžete přispět pod videem a výběrem „Přidat překlady“ z rozbalovací nabídky. Díky za vaši pomoc!