Disobedience

Disobedience je příběh o boji za záchranu světa.

Disobedience vypráví příběhy klíčových osobností po celém světě, kteří jako David proti Goliášovi stojí v čele života a končetiny v boji za obyvatelné klima.

Vzrušující dokumentární záběry zahrnují hlasy nejvýznamnějších osobností ze sociálních hnutí a změny klimatu, které poskytují osobní, vášnivý a silný přínos.

Mise nemohla být vyšší a úkol nemohl být rozhodnější.

Neposlušnost

Poselství prezidenta Spojených států ke Kongresu: Tato generace změnila složení atmosféry v celosvětovém měřítku prostřednictvím radioaktivního materiálu a stále většího množství oxidu uhličitého ze spalování fosilních paliv. Americký prezident Lyndon B. Johnson 1965

Minulý rok byl zdaleka nejteplejším rokem na světě, od doby kdy meteorologické záznamy začaly. Země právě prošla nejteplejším rokem od začátku záznamů o počasí. Toto bylo nejhorší sucho, které kdy postihlo jižní Afriku. Nový El Niño změnil počasí od pobřeží k pobřeží. 12 000  korálových útesů je ohroženo vyhubením. Zdroje potravin pro naše lidi na ostatních ostrovech jsou ohroženy. Klimatičtí uprchlíci, lidé, kteří už nemohou sklízet svou půdu. Věda prosazuje nezbytné snížení emisí skleníkových plynů.

Rok 2015 je nejteplejším rokem od začátku záznamů o počasí. Bylo hlášeno více než 750 úmrtí. Tato bouře kategorie 5 je nejsilnější, která kdy zasáhla obyvatele v jižním Pacifiku. Údaje z USA a Velké Británie ukazují, že extrémní zvýšení teploty v roce 2015 je způsobeno lidskými činnostmi, zejména spalováním uhlí, ropy a plynu. Tento zpravodaj začíná v Paříži, kde se setkávají světoví lídři pro konferenci OSN o změně klimatu COP21. Musíme omezit světovou závislost na fosilních palivech – teď nebo nikdy. V nadcházejících dnech rozhodneme o osudu této planety.

Nejnovější zprávy: Po letech jednání byla nakonec dosažena dohoda o klimatu. Skutečným nadpisem, skutečnou zprávou je její dobrovolná povaha. Ano. Právně nezávazná. Je to vždycky stejné. Neexistuje žádný donucovací mechanismus. Původním cílem bylo snížit emise, aby se globální oteplování omezilo na maximálně 2° C. Všichni odborníci, kteří se podívali na dohodu, říkají: „To se nestane.“ Země se ještě zahřeje o 3,5° C do konce století. A to je zdaleka nedostatečné k odvrácení nejhorších klimatických následků pro planetu. Je třeba udělat více.

NEDOSTATEK

Po tomto summitu o klimatu vidíme jasný nesoulad. Politika potřebuje čas. Lidé a hnutí nyní zvyšují tlak na vyplnění této mezery. Skupiny po celém světě organizují přerušení výroby uhlí, ropy a zemního plynu v květnu roku 2016. Je načase věnovat vážnou péči problémům, které poškozují naše klima a životní prostředí. Break Free je celosvětový impuls.

Poprvé existuje velmi konkrétní okruh příležitostí k tomu, aby hnutí přijalo opatření proti velkým projektům v oblasti uhlí, ropy a zemního plynu na šesti kontinentech se zprávou, že uhlí, ropa a plyn musí zůstat v zemi. Je to naše budoucnost! Musíme říct ne! To je stejně naléhavé všude na světě. Musíme ohlásit 15. května. Nemůžeme se dočkat, až politika dosáhne, takže lidé berou věci do vlastních rukou a dělají to, co je třeba udělat na místě.

Batangas, Filipíny

Co je legální, není nutně spravedlivé. Plánovaná uhelná elektrárna v Batangas JG Summit Holdings, INC. Uhlí za rok: přes 3 miliony tun. emisí CO₂ za rok: více než 7 milionů tun. Nemůžeme se jednoduše omezit na to, co zákon dovoluje. Musíme požadovat jiný svět. Vzpomínám si na dobu, kdy i distribuce letáků o ropném problému byla zákonem zakázána. Věci zůstanou tak, jak jsou, protože to dovolíme. Jakmile už to nepovolíme, jakmile odvoláme náš souhlas, změní se to velmi, velmi rychle.

EDSA-REVOLUTION 1986

V roce 1986 se nám podařilo svrhnout diktátora Marcosa. Nešlo jen o boj proti potlačení našich občanských a politických svobod. Byl to také boj proti diktatuře, která provozovala mnoho špinavých a škodlivých energetických rostlin. Přeměňujeme lidi tím, že jim posilujeme, protože věříme, že pouze taková změna bude trvalá. Existuje nějaká změna v našem životním stylu na našem pobřeží? Naše domy? Naši občané, kteří údajně těží z nárůstu těchto energií? Slibné práce, ulice a školy?

Nic z toho není vidět. Brzy se zase stanou 60 léta. Když tyto průmyslové odvětví začalo převzít, bylo mi 22. Bojoval jsem tolik let a dnes jsme se stali mnoha! Jak bych teď mohl ztratit naději? Bude to zastaveno, když se s ním bude více bojovat? Nejsme sami. Lidé po celém světě požadují uzavření těchto elektráren. V květnu se připojíme k globálnímu hnutí proti uhelnému průmyslu. Přiznáváme to naše

Příroda je zničena sobectvím. A dosažený pokrok je ku prospěchu jenom několika lidí. Církev musí naučit naše lidi, aby odolávali tomuto falešnému pokroku. Globalizaci nelze předejít. Ale co je globalizováno, je materialismus, konzumerismus, nedostatečná péče o druhé. Co je třeba globalizovat, je pro sebe navzájem jedno. Jsme zodpovědní za celý svět. Ve všem, co děláme, jsme zodpovědní před Bohem, aby se náš svět zlepšoval každý den.

Většina sociálních změn je založena na obyčejných lidech, kteří se spojují a zaujímají stejnou vizi. Proveďte skutečné oběti, abyste dosáhli společného cíle. Musíme chránit každou lidskou bytost a musíme chránit životní prostředí. Zákony přírody a zákony ekonomiky jsou v současné době v konfliktu. Buď se vše změní, protože změna klimatu. To by změnilo náš hmotný svět způsobem, který si jen stěží dokážeme představit. Nebo změníme ekonomiku od začátku. Neexistuje však střední úroveň, na které bychom mohli pokračovat víceméně jako dříve.

Vancouver, stejně jako mnoho přístavních měst na severoamerickém pobřeží Tichého oceánu, je považován za důležitý uzel pro fosilní paliva. Děti Morgan jsou, podle mého názoru, největším a nejhorším projektem, který je právě na stole. Jedná se o rozšíření plynovodu, který v současné době pohybuje 300.000 barelů ropných písků denně na zhruba 900.000 barelů denně. Z pěti tankerů na měsíc, aby více než 30 tankerů MĚSÍC těsnost DĚTÍ MORGANOVÁ potrubí v posledních 60 let:

Neexistuje žádný způsob čištění znečištění z dehtových písků taženého v takové vodě. Za ideálních podmínek je dosaženo maximálně 50% úklidu. Pokud můžete něco říct o této části světa, ideální podmínky jsou vzácné. Potrubí samo o sobě kříží mnoho řek, které jsou důležité pro zásobování pitnou vodou pro obce, pokud jde o stavy lososů, které jsou v této oblasti velmi důležitá, celou cestu až do severní Albertě, kde víme, že dopad na řece Athabasca mají.

V současné době se stává jednou z nejvíce znečištěných vodních cest na světě. Kromě toho existují účinky na lidské zdraví, které se primárně dotýkají sídel původních obyvatel na dolních tocích. Alberta Teersande, největší průmyslová továrna na světě. Množství země, která se zde pohybuje, je stejně velká jako Texas.

Děti Morgan dělají 13 milionů dolarů denně, a to nejenom, ale jsou také dotovány kanadskou vládou. Mobilizujeme se proti němu. V referendu bylo z Tsileil-Waututhu schváleno 100%. Řekli: „Můžeme s Morganovými dětmi jednat o několik milionů dolarů. To by některým z nás umožnilo uniknout chudobě. Nebo můžeme využít našich málo zdrojů k boji proti nim.

„Hlasovali jsme 100% k boji proti nim. Protože je to náš domov. Víte, nechodili jsme. Žijeme zde několik tisíc let. 85% našeho jídla pochází z vody za námi. Již 20 let měříme kvalitu vody. Stává se horší a horší. Jsme zděšeni a snažíme se napravit škody způsobené. Žalujeme u soudu proti Kanadě, protože jsme nebyli požádáni o rozšíření na Kinder Morgan.

Jeden ministr řekl: „Proč první peníze nezbývají pro původní obyvatele? Potřebujete to. „Ale potřebujeme naši zemi víc než peníze. Uděláme vše pro to, abychom tomu zabránili, bez ohledu na to, jak. Začneme zde s velkou flotilu lodí a kroužit terminálu na protějším břehu, kde budou tankery čerpána plná. Kromě toho skupina zemí pochoduje k bráně terminálu lodi a blokuje ji jak na zemi, tak na moři.

V mnoha ohledech jde o boj mezi příběhem starého a příběhem nového. Existuje mnoho autorit, které chtějí, aby příběh o starých pokračoval co nejdéle. Vidíme, jak se neposlušnosti, který byl původně záležitostí málo, je v současné době používán masového hnutí v jeho opozici vůči uhelnému průmyslu, ropy a zemního plynu.

SEATTLE, WASHINGTON 18.července 2015

obří ropnou plošinu Royal Dutch Shell, který je vybaven pro dálkový průzkum arktické oblasti, vyrobený ve čtvrtek pevně v přístavu Seattle. Ale ne všichni jsou spokojeni. Uvěřili nás, že pokrok je možný pouze díky vykořisťování země. Všichni přišli protestovat, včetně vědců, ekologů a členy rady, kteří jsou ochotni být zatčen, protože vědí, jak je to vážné situace. Bránit se v každém způsobu, který je pro vás možný. To je naším okamžikem, abychom odolali naším

nastavením. To je náš příběh. Svět je v našich rukou. SHELL OIL EXPLORATION ODMÍTÁ SHELL Arctic těží na Aljašce na občanské neposlušnosti, je mocným nástrojem v boji za sociální spravedlnost. Zákon není svatý. Abychom to napadli, otřásá naše vědomí. Pokud můžeme upřímně apelovat na všechny ostatní lidi prostřednictvím těchto radikálních akcí, pak nejen získáme jejich pozornost, ale také je inspirujeme. Tímto způsobem jsou vytvářeny pohyby.

Číslo jedna: Příprava Hlasujte, co chcete napadnout, a jak ho napadnout, abyste ji získali. Poté musí být zvolena strategie. Musíte si vybrat taktiku a cíl, který přitahuje pozornost veřejnosti. Poté musí být zajištěna řádná implementace. Média využijí každou příležitost k delegitimaci akce. Jediný omyl, jediný násilný čin, a je po všem. Nikdy jsem nebyl v Bílém domě. Ukázalo se však, že schopnost přenášet mě do Bílého domu je důležitá a silná. Každý to dokáže.

Většina z nás nemá moc peněz. Ale my všichni máme tělo, které můžeme využít k tomu, abychom se dostali na cestu. Musím velmi jasně říci, že občanská neposlušnost je jen jedním z mnoha nástrojů v souboru nástrojů aktivistů. Nejde o to první, kdo se chystá, a pokud ji budete používat, bude to jako všechny ostatní nástroje. Nicméně, občanská neposlušnost hraje roli. Nikdo by neměl jít do vězení z důvodu změny klimatu. V racionálním systému by to byla poslední věc, která by se stala. Ale stejně jako je síla v našem světě distribuována, někdy musíme.

Jednou z největších hrozeb pro dnešní demokracii je to, že vlády se staly rukojmím korporací. Naši nepřátelé mají obrovské zdroje a jsou vyplaveni celou vodou. Společnosti přejít přímo na člena vlády, kteří budou sedět ve výboru, aby přijala požadovaná z nich práva, a ohrozit ten správný čas svého znovuzvolení. Pokud jde o změnu klimatu, globální korporace si uvědomují, že mají trumfovou kartu v rukou s vládou USA. Mohli zablokovat globální akci tím, že zablokují akce USA. V USA se na určitých místech stát nezdaří.

Legislativa byla koupena ropnými společnostmi a je na jejich výplatních páskách s nimi a dalšími společnostmi. Musíme rukojmí našich vlád zrušit, pokud se chceme vypořádat s těmito problémy, které jsou přímo proti zisku průmyslu. Nic, o čem mluvíme, není radikální. Radikálové pracují v ropných společnostech. Pokud jste ochotni se dostat až do rána a zbohatnout s tím, že se měnícím chemického složení atmosféry, pokud jste ochotni to udělat, i když máte vědu říci, co se stane, a pokud jste viděli, že to se děje v tom, že můžete sledovat začíná tát Arktidy, pokud jste ochotni udělat, pak jste radikální, a musíme se snažit dostat tento radikalismus pod kontrolou.

V současné době probíhají šetření proti společnosti ExxonMobil. Obří ropná společnost potlačila výzkum dopadů změny klimatu. Před více než třiceti lety vědci společnosti Exxon zahrnovali prognózy změny klimatu do operačních plánů skupiny. Exxon byl průkopníkem vědy. Před 40 lety se chtěly stát vedoucím představitelem v oblasti klimatických změn.

31.října 1977. Skleníkový efekt, potenciální dopad na životní prostředí oxidu uhličitého míry věděl, že v budoucnosti, pokud jejich výsledky výzkumu byly v, byly předepsány limity pro emise ze spalování fosilních paliv. Proto je jejich strategie byla potom. „Chceme mít možnost vyjádřit se v těchto mezích“ Když její vědecký ředitel řekl jí CEO, co bude následovat, Exxon začal dělat všechny její ropné plošiny v jakékoliv situaci, aby mohli vydržet stoupající hladiny moří. Ale oni neřekli zbytku světa. Naopak. Exxon má vedoucí úlohu při vývoji pozice ropného průmyslu prostřednictvím API. Zdůrazněte pozici nejistoty Exxon.

Okolo roku 1989 se myšlení změnilo na úrovni správní rady. V té době se Exxon připojil k této asociaci nazvané Globální klimatická koalice. Jméno je velmi zelené, ale ve skutečnosti se shromáždily, aby bojovaly proti jakýmkoli politickým reakcím na změnu klimatu. Vítězství je dosaženo, když obyčejní lidé a média „rozumí“ nejistotě výzkumu klimatu.

Konečně je zaměstnán Exxon a jiní, veteráni tabákového průmyslu, šířit v podstatě stejný argument, který šíří typy cigaret: Po třech desetiletích výzkumu nebyla prokázána příčinná souvislost mezi kouřením a chorobou. Vědecké výsledky neumožňují jasné vyjádření, zda činnosti člověka ovlivňují globální klima. Dosáhla svého účinku a trvalo nám celou generaci času. Lidstvo má stále časový rámec 5 až 10 let, než se může stát naléhavé, aby se těžko rozhodovalo o jiné energetické politice.

6. června 1978 Nedávno prošel značkou 400 ppm CO₂ v atmosféře. Doslova uvolňujeme všechen CO2, který byl uložen pod zemí více než 100 milionů let. A vydáváme ji za 100 let, což je milionkrát rychlejší než ukládá příroda. To je zatím bez příkladu. Není jasné, zda se živé věci, včetně lidí, mohou přizpůsobit takovýmto rychlým změnám. Na Filipínách zablokovalo nejméně 6 000 zemědělců dálnici a požadovalo, aby vláda poskytla rýži. Zemědělci hladovějí. Příčinou je globální oteplování. Celý region trpí nejhorším suchem ve více než 20 letech. Globální zásobování potravinami je nyní pod silným tlakem. A jednoduše nebudeme schopni vyrůst dostatek potravin, aby mohli krmit 10 miliard lidí, jak se planeta stále zahřeje.

Tam je studie o očekávaných teplotách ve velké části Středního východu. Výsledkem je, že kombinace tepla a vlhkosti v prodloužených obdobích roku 2100 již neumožňuje lidský život. Nedávný nedávno zveřejněný výzkum zjistil, že změna klimatu ještě více způsobila nejhorší sucho v Sýrii. To zhoršilo sociální nepokoje v zemi a přispělo k vypuknutí občanské války. Rekordní počet 1 milionu uprchlíků a migrantů nyní přichází do Evropy. Je to nejhorší uprchlická krize v Evropě od druhé světové války. Jinými slovy, velmi reálná hrozba změny klimatu se jen zhorší.

Musíte paralyzovat ozubená kola s těly, koly, páky, všechny stroje a musíte je zastavit. A musíte dát jasně lidem, kteří je vedou, k těm, kteří je vlastní, že stroj bude stát, dokud nebudete svobodní. Sociální hnutí se liší od normální politiky, protože se nejedná pouze o distribuci zboží, ale o to, co je dobré. Vstupují do terénu mimo okamžitý vlastní zájem a považují se za součást rozsáhlé komunity odpovědných lidí. Tajemství občanské neposlušnosti je morální jasnost.

Gandhi řekl: „Nejdřív jsem lidskou bytostí a potom občanem mé země.“ Vyjádřil se proti tomu, že Indům není povoleno vyrábět vlastní sůl. A organizoval obrovský slaný pochod přes Indii k pobřeží, kde se sklonil dolů a zvedl mořskou sůl. Jak by mělo někdo z toho zabránit? Použil svou slabost na protivníky, aby vytvořil absolutní morální jasnost.

Různé formy občanské neposlušnosti tvořily základ hnutí zrušení otroctví, hnutí suffragette, hnutí za občanská práva. Teď je čas říci, že pokud nic neměníte, nemáme jinou možnost než uchýlit se k pokročilejším a drastickým formám občanské neposlušnosti, aby varovali národ před touto otázkou v Selmě v Alabamě.

Jádrem aktivismu je něco velmi jednoduchého a to je hlas. Hlasy tak mnoha lidí na světě se jednoduše neslyší. V hnutí za občanská práva bylo silné přesvědčení, že především je důležité, aby místní obyvatelé mohli nastavit směr a byli schopni vést cestu ve všem, co se děje. Kapacita musela být vybudována pro organizaci akce a veřejnost musela být mobilizována, aby získala podporu pro akci.

Občanská neposlušnost často vede k nárůstu nákladů na předávání a na narušení běžných procesů a postupů. Díky tomu je dražší odolávat změnám, než je předkládat. Lidé v Jižní Africe si uvědomují, že apartheid není ničím jiným než útlakem a vykořisťováním. Aby tyto podmínky změnilo, vedoucí černošská osvobozenecká hnutí v Africkém národním kongresu zahájila masové hnutí občanské neposlušnosti, která překračuje zákon bílé nadřazenosti, takzvaný apartheid.

Občanská neposlušnost s sebou přináší násilí represivních států a průmyslových odvětví. Občanské neposlušnosti, které se objevily během apartheidu v Jižní Africe, jak sedí na všech apartheidu zákony času. A byl nesmírně silný, protože se projevoval všude. Z ulice výboru pro odbory a hnutí práce na studentských hnutí – to vše najdete jakýkoli aspekt zákony apartheidu, ze kterých byly postiženy, a využil každou příležitost, aby ji vzdorovat.

Systém se přes noc nezměnil a občanská neposlušnost trvala ne jediný den. Trvá to čas a narazíte na překážky. Ale nemyslím si, že je nějaký boj, který nemůžeme vyhrát, pokud budeme dostatečně velká v číslech. Toto znečištění jsme odolávali celé roky. Tím mám na mysli bezohledné industrializace kolem Aliaga, kterou popsal jako „průmyslové zóny“.

TURKEY 101 uhelné elektrárny do roku 2023 oxidu uhličitého EMISÍ Turecka O 268 000 000 tun. Prošli jsme časy, které byly ovládány kapitalismu, a to ještě je. Nyní jsou to soukromé společnosti. Oni provádějí samotné environmentální studie. Pokud budeme odolávat, stačí vytvořit novou zprávu o životním prostředí a novou studii o výstavbě těchto elektráren. Když byly budovány nebo vyvíjeny nové elektrárny, slíbily lidem práci a peníze. – Lidé byli často oklamáni. – Vždycky to bylo tak.

V březnu 1989 jsem byl se svými přáteli zvolen starostou. Dáma z Environmental Protection Agency v Ankaře zavolala a řekla: „Nevíme, ale musím vás špatné zprávy o Aliaga doručit, protože to je důležité,“ „V Aliaga, je 1000 megawatt tepelná elektrárna je postavena, importovaného uhlí by měl být krmen.

„Zavolal jsem všechny starosty z Çigli do Kınıku společně. Takový útok dravého kapitalismu na Aliagu se také rozšíří do dalších oblastí Turecka. Tepelná elektrárna zde nebude postavena, protože lidé zde ji nechtějí! Spolu s našimi dětmi budeme vysazovat naše stromy, kde by měla být tepelná elektrárna! Pojďte je a roztrhněte je, pokud můžete!

Dne 6. května 1990, starosta Izmiru, Yusek Cakmur a našich 18 obcí protestovali s lidským řetězem. Téměř 60 kilometrů … s více než 50 000 lidmi. V té době byla to největší ekologická akce v Turecku. Během boje jsme dokázali zabránit tepelné elektrárně. Nemohli jsme však zabránit rozšíření průmyslové oblasti. Dnes je v Aliagu ve výstavbě několik tepelných elektráren. Nikdo se proti tomu nedaří. Lidé tam byli blízko, aby nás vyhnali.

Oni otevřeně řekli. „Vy, aby naše zdroje příjmů zlomené.“ Řekli jsme, „dostanete rakovinu, vy tady zemřete.“ „Ale nemáme pracovních míst. Máme hlad? „Lidé jsou hladoví hladem. Dal jsem ji do autobusů a přivedl ji do Yatagan. Jeli jsme do vesnice, jejíž obyvatelé nám říkali, jaké účinky má tepelná elektrárna na ně. Vesničan měl nos jako králík. Jeden měl jen půl ucha.

Ohlásili malformace u novorozenců kvůli tepelné elektrárně. Když jsme se vrátili, všichni se připojili k protestům. Naše hnutí má plán. Žádáme všechny oponenty fosilních paliv, ochránce života, a to jak uvnitř a vně Turecka, aby nám pomohli zastavit toto šílenství způsobené fosilními palivy – ruku v ruce, všichni. Udržujeme ducha 90. let živého. Nemůžete předstírat, že neexistujeme. Nemůžete jen ignorovat naše problémy, protože jsme tady.

Symbol moci v době společenské změny je samozřejmě příběh Davida a Goliáše. Když Pelištejci poslal svůj mocný bojovník s Goliášem bojovat proti Izraelcům mají strach, až nakonec Davida, který není bojovník, ale pastýř, přišel ke králi Saulovi a řekl: „Nech mě bojovat proti Goliášovi“ Král říká: „nemáš brnění, vezmi si můj meč, můj štít, přilbu.“

Nicméně, pro Davida je tak těžké, že se nemůže hýbat. Chvíli se  zamyslí a říká: „Počkej chvíli. Jsem pastýř, ne bojovník. „Položí celou zbroj, vezme několik kamenů ze země a jde do boje proti Goliášovi. Teprve když zjistí, že jeho vlastní zdroje a zajišťuje jim místo prostředků svého soupeře jako základ své strategie, situace se změní. A přesně to pomáhá Davidům tohoto světa svým příležitostem.

Lignit má velmi nízkou hustotu energie. To znamená, že je musíte propagovat hodně z toho a stále nezískáte z něj moc energie. a když ho spálíš, dostaneš spoustu další špíny. To je důvod, proč to není jen špatné pro klima, ale také pro naše zdraví. Německo vyrábí 178 milionů tun hnědého uhlí za rok nebo 248 milionů tun CO₂. Německo vyrábí a spaluje více hnědého uhlí než jakákoli jiná země na světě, včetně Indie a Číny, v absolutních hodnotách. Podíváme se na to a uvidíme, jak je extrahováno nejšpinavější ze všech fosilních paliv. A samozřejmě je to nejsilnější motor klimatických změn, který je naopak nejsilnějším motorem konfliktu, hladu, bídy a bídy ve světě. Tyto věci musí zůstat v zemi.

Toto malé město s názvem Proschim produkuje 100% své vlastní elektřiny z obnovitelných zdrojů energie a dokonce ji přivádí do sítě. Budoucnost, kterou potřebujeme, je jako toto místo. Zde je zemědělství, bioplyn, solární energie, fungující komunita. Toto je první linie v boji proti šílenství ziskové těžby uhlí. Vláda navrhla zničit Proschim, protože pod obcí je uhlí. Vidíme zde, jak se budoucnost vyhní minulost. Fosilní paliva jsou historie několika způsoby. Jsou minulostí kapitálu, minulostí energie, minulostí našeho vztahu k přírodě.

Ahoj .. Dobře, to byla paní Roschová, která se ptala, co děláme na své zemi, a ty … začal jsem vysvětlovat: „Děláme film …“ Zeptala se: „Jste proti lignitu?“ „Jo.“ „Pak můžete chodit sem, kamkoli chcete.“ Někteří lidé zde žili před několika lety, to byl jejich život. Vláda říkala: „Nemůžete zde zůstat, protože to je vykopáno. Protože tohle je uhlí pod nimi. „Vyrůstali tady, chtěli snad zemřít. Takové obrázky jsou také důvodem, proč to děláme tady.

Tito lidé byli vyhnáni ze svých domovů, protože nemůžeme přestat ničit životní prostředí. To nemůže pokračovat takhle. Veškerá politická práce, kterou uděláte, když se zmobilizujete za velkou akci občanské neposlušnosti, bude nakonec marná, pokud je akce takticky neúspěšná. Řekneme vám o situaci v loňském roce. Zde je otevřená jamka v Garzweileru. Tuto akci jsme vybrali celou oblast. Nyní musíte vždy zvážit dva typy překážek.

Za prvé, geografické, nebo nazýváme to „technické překážky“. Pak druhou výzvu: policejní a soukromé bezpečnostní služby, nazýváme je „lidskými“ nebo „politickými otázkami“. Naším cílem není bojovat s policií. Chceme se jí vyhnout, protože to není náš nepřítel. Naším nepřítelem je těžba hnědého uhlí. Když se policie zavřela, prošli jsme policií s odhodláním. Neudělali jsme je, nepoužili násilí, prostě jsme prošli. Ujistili jsme se, že všechny čtyři skupiny se dostaly do otevřené jámy. Byla jsem zapojena do občanské neposlušnosti po dobu 17 nebo 18 let.

Je velmi těžké získat pocit síly, vlastně pocit s každým vláknem vašeho vlastního těla, že to dokážete, že to vlastně můžeme zastavit tady. Vzpomínám si na okamžik, kdy jsme šli na rypadla a uviděli, že jsou všichni mimo službu. Pamatuji si ten okamžik – to jsme udělali! Byl to neuvěřitelný pocit osobní a kolektivní síly v boji, který se příliš často zdá být brutálně beznadějný. V květnu budeme více lidí a doufám, že nás nebudou moci zastavit. Nedokázali to v loňském roce, takže se pokusme znovu. Myslím, že to dokážeme.

Pokud říkáte, že nemůžete bojovat se změnou klimatu bez revoluce hodnot, taková revoluce, o které si myslíme, lidé říkají, „na to nemáme čas“. Pravdou je, že nemáme čas na to, abychom pokračovali ve zkoušce toho, co nefungovalo dva a půl desetiletí. Nadále budeme inspirováni obyčejnými lidmi, kteří odvážně oponují zájmům podniků, a to i vládní politice poškozování jejich komunit. Naděje je přesvědčení o věrohodnosti možné, na rozdíl od nutnosti pravděpodobné.

Organizovat, organizovat, organizovat To je jediný způsob, jak nemáme žádné tanky a nemáme žádné ozbrojené síly. Klidná občanská neposlušnost je můj způsob, jak zvýšit svůj hlas proti obrovské moci, která nás drží zpět. Keystone bylo neuvěřitelné vítězství, protože lidé po celém světě a po celém světě vzhlédli a viděli, že bychom mohli skutečně vyhrát proti velkým ropným společnostem.

V tuto chvíli to vypadá jako hodně nemožné porazit klimatický chaos, ale sociální hnutí ukázalo, že limity možných jsou tam odloženy. Doufám, že v důsledku toho na konci světa existuje pocit, že se v klimatickém hnutí objevila nová mocnost. Potřebujeme nové způsoby, jak dělat nové věci. Občanská neposlušnost je nutná, aby našim lidem byla lepší život.

Batangas je nyní centrem boje proti fosilním palivům. Je docela možné, že radikálnější přístup umožní rychlejší změny. To je jednoduchý výpočet. Kolik lidí se aktivně a aktivně zabývá řešení tohoto problému? Jak daleko jste? Jak dobře jsou splněny? Oddaní lidé určují, co vláda dělá. A vše, co musíme udělat, je rozhodnout, zda budeme patřit k těmto lidem nebo ne. Vědecké fakty jsou docela ponuré a věci se mění velmi rychle. Ale jsem si jistý, že bude neuvěřitelný boj. Staňte se součástí globálního hnutí, které udržuje uhlí, ropu a zemní plyn v zemi.