Nemůžu tě dostat z mé hlavy 1

Can’t Get You Out of My Head: Emotional History of the Modern World

je šestidílná série, která zkoumá, jak se moderní společnost dostala na podivné místo, kde je dnes. Seriál prochází tématy lásky, moci, peněz, duchů říše, dějin Číny, opia a opioidů, podivných kořenů moderních konspiračních teorií a dějin umělé inteligence. Inspirován vrcholem populismu z roku 2016 – politickou ideologií, která prezentuje lid jako morálně dobrý a elitu jako morálně špatný – základním cílem seriálu je ukázat, proč kritici Donalda Trumpa a brexitu nebyli schopni nabídnout alternativní vizi pro budoucnost.

Část první – krveprolití na Vlčí hoře

S podtitulem Láska, moc, peníze, duchové říše, spiknutí, umělá inteligence – a Ty.

Prožíváme podivné dny. V Británii, Evropě a Americe se společnosti rozdělily a polarizovaly. Hněvá se nerovnost a neustále rostoucí korupce – a rozšířená nedůvěra mezi elitami. Do toho přišla pandemie, která tyto divize brutálně zdramatizovala. Ale navzdory chaosu existuje paralýza – pocit, že nikdo neví, jak z toho uniknout.

Can’t Get You Out of My Head říká, jak jsme se dostali k tomuto místu. A proč je pro oba ty, kdo jsou u moci – i my – tak těžké jít dál. Jádrem je podivný příběh toho, co se stalo, když se ve věku individualismu smísily vnitřní pocity lidí s mocí. Jak se naděje a sny a nejistoty v myslích lidí setkaly s rozpadajícími se silami staré moci v Británii, Americe, Rusku a Číně. Výsledkem byl blok nejen ve společnosti, ale také uvnitř našich vlastních hlav, který nás zastavil v představě něčeho jiného než tohoto.

více se dozvíte také na Wikipedii nebo na IMDB nebo na BBC