Planet of the Humans

Michael Moore představuje Planet of the Humans, dokument, který se dovoluje vyjádřit ke Dni Země jako nikdo jiný – že prohráváme bitvu o zastavení změny klimatu na planetě Zemi, protože sledujeme vůdce, kteří nás zavedli špatnou cestou – prodali zelené hnutí bohatým zájmům a korporátní Americe.

Tento film je výzvou k probuzení do reality, které se bojíme: že uprostřed události vyhynutí způsobené člověkem je odpovědí environmentálního hnutí snaha o technologické opravy a záplaty. Je to příliš málo, příliš pozdě.

Z debaty je odstraněna jediná věc, kterou nás MIGHT může zachránit: získat kontrolu nad naší nepřijatelnou lidskou přítomností a spotřebou. Proč to není problém? Protože by to bylo špatné pro zisky, špatné pro podnikání. Podpořili jsme iluze ekologů, „zelené“ iluze, které jsou něco jiného než zeleného, ​​protože se bojíme, že je to konec – a všechny naše naděje jsme vložili do biomasy, větrných turbín a elektrických automobilů?

Žádné množství baterií nás nezachrání, varuje režisér Jeff Gibbs (celoživotní ekolog a koproducent „Fahrenheit 9/11“ a „Bowling for Columbine“). Tento naléhavý film, který musíte vidět, útočí přímo na naší posvátné krávy.  Zaručeně vyvolá hněv, debatu a, doufejme, ochotu vidět naše přežití novým způsobem – dříve, než bude příliš pozdě.

Účinkují: Al Gore, Bill McKibben, Richard Branson, Robert F Kennedy ml., Michael Bloomberg, Van Jones, Vinod Khosla, Koch Brothers, Vandana Shiva, General Motors, 350.org, Arnold Schwarzenegger, Sierra Club, Unie vědců , Ochrana přírody, Elon Musk, Tesla.

Hudba: Radiohead, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Blank & Jones, Pokud by tyto stromy mohly mluvit, Valentina Lisitsa, Culprit 1, Patrick O’hearn, Torquays, Nigel Stanford a mnoho dalších.