Press Pause Play

Digitální revoluce poslední dekády vypustila do světa kreativitu a talent v hodně zvláštním stylu, způsobu s neomezenými možnostmi. Znamená ale moderní demokratická kultura tvorbu obecně lepšího a kvalitnějšího umění nebo je opravdový talent v záplavě tisíců rádoby umělců nekompromisně utopen?

Press Pause Play je dokumentární film obsahující úvahy a rozhovory s některými z nejvlivnějších tvůrců a umělců dnešní digitální éry, kteří se snaží přijít na odpověď.

Dokument Press Pause Play velmi dobře popisuje změnu, kterou do procesu vzniku kulturních statků vnesla digitalizace. Jde v podstatě o pěkné vysvětlení některých změn ve společnosti, které přinesla nová média.

Dnes má každý možnost stát se autorem. Spisovatelem, muzikantem, filmovým producentem. Film si klade otázku, zda je tato demokratizace procesu vytváření kultury pozitivní – znamená tato změna, že budeme mít více kvalitní hudby a lepší filmy?

Pokud bych měl dokumentu něco vyčíst, bude to občasná patetičnost. Já to chápu, ten posun je velký, ale všeho moc škodí. Film je dostupný zdarma na Youtube. Píše na blogu Honza Páv.