You Have Used Me as a Fish Long Enough

The Living Dead – část 2 (1995)

Název této epizody pochází z popisu veterána o nejistotě přežití v boji. Zkoumal, jak byly různé národní vzpomínky na druhou světovou válku účinně přepisovány a manipulovány v období studené války.

V případě Německa to začalo u norimberských soudů, kde byly učiněny pokusy zabránit nacistům v doku, hlavně Hermann Göring, aby poskytli jakýkoli racionální argument pro to, co udělali. Následně se však v zájmu udržení západního Německa jako spojence ve studené válce účinně zapomnělo postavit nacistické nižší postavení.

Pro spojence, kteří čelili novému nepříteli v Sovětském svazu, bylo nutné vykreslit druhou světovou válku jako křížovou výpravu čistého dobra proti čistému zlu, i když to znamenalo popřít vzpomínky spojeneckých vojáků, kteří bojovali a věděli, že to bylo mnohem nejednoznačnější. Řady amerických veteránů se týkalo, že se o několik let později ocitli v depresích  s dříve potlačenými vzpomínkami na brutální věci, které viděli a udělali.

Informace citovány z wikipedie

video je v této zemi blokováno z důvodů licenčních nároků. Použijte TOR browser.

 

Během studené války vědci, kteří našli způsob, jak ovládat lidskou mysl, se pokoušeli změnit lidskou paměť, mění způsob ukládání vzpomínek. Chtěli osvobodit lidi od minulosti, vymazat vzpomínky na hrozné zážitky, které vedly k šílenství, zločinu, válce … ale to se dostalo až do dnešní politiky. Výsledkem byla doba, kdy nebylo možné věřit žádným vzpomínkám.

Wilder Penfield, neurochirurg, epilepsie.

Řez kůži, stáhni ji zpět, odstraňte horní část lebky, pacient v lokálním anestetiku, při vědomí. Elektrody by stimulovaly mozek a vytvářely vzpomínky. Penfield vypadal, že je schopen zapínat a vypínat vzpomínky dle libosti. Mírný elektrický proud způsobuje, že pacient má vzpomínku na svou vlastní minulost.

Byl přesvědčen, že se dá naučil, jak jsou vzpomínky ukládány, jako vzory. Zkratoval mozek. Penfield pozve Camerona, aby to s ním prozkoumal. Myslel si, že pokud někdo dokáže změnit vzpomínky, mohou zlepšit lidskou bytost a učinit ji racionálnějšími.

Nejen, že by měli opravovat nemocné, měli by být ve vládě a pomáhat politikům řídit a monitorovat politické aktivity. Protože by věděli lépe.

Cameron byl poradcem soudců norimberských procesů. Z toho věřil, že vzpomínky často existují jako zkreslené, pokud by člověk dokázal vytvořit racionální vzpomínky, mohli bychom se válce vyhnout. … Vyhladit nacionalismus.

Klinika a centrum výzkumu … dívali jsme se na paměť jako na vzorek obvodů, které byly vyšinuté. Nahradit „zdravým vzorem“ paměti. – projev Winstona Churchilla – začíná studená válka.

Paměť se stává zbraní při konfrontaci mezi USA a SSSR. Uprchlíci začínají přicházet do spojeneckých sektorů. Znalosti, které s sebou měli, byly kritické, o SSSR se vědělo jen málo. Všechny informace byly založeny na paměti, kterou bylo potřeba využít.

Cameron a CIA se brzy začali bát, že se komunisté naučili ovládat vzpomínky občanů. Ukázali stopy 30. let a zdálo se, že dokážou naprogramovat lidi. Tato schopnost ovládla americké vědce.
– video –

70 procent amerických vězňů držených Číňany učinilo komplikovaná přiznání, … je to opravdu možné? Sověti ovlivňují lidskou mysl? Jak nebezpečné jsou? -video-

skupina psychologů CIA letí do Montrealu, všichni (Cameron) jsou fascinovaní americkými vězni.

pokusil se vymýt mozek svým pacientům telefonem dorma – pohlcujícím informace ve spánku. Psychická jízda. Opakování zpráv na pásku. Někteří lidé neustále poslouchali. Pokusil se vyhladit nemocné vzpomínky – Dokonce se naučit jazyk

CIA financuje experimenty, zajímá se o ovládání chování pomocí paměti a obává se, že to už sověti udělali. Možná naprogramovali lidi, aby ve společnosti vysoko stoupali, a to dokonce i do infiltrace CIA, pod vedením cizí moci. Změňte mozek do té míry, že může mít dvě alternativní role.

Můžete vytvářet vzpomínky, které nikdy nebyly. pokud to uděláte, implantujete vzpomínky, motivující chování. Můžete utvářet a měnit lidské myšlení a pocity. elektrošoky

CIA pravidelně cestuje do Montrealu v přestrojení za vědce za společnost pro vyšetřování ekologie člověka. Peníze posunuly Cameronovy experimenty ještě dále a vymazaly úplně lidskou paměť. Na zvířatech a lidech, aby změnili chování.

Použití elektrošoků odlišně k pokusu a změně základů jednotlivce, k pozdější minulé paměti, minulým způsobům chování, a jak měl, vymazat vše z jejich minulosti. Čistá listina pro nové chování. Obrovské dávky šoků, několik, v průběhu času, stovky. Sníženo na primitivní rostlinný stav.

Linda MacDonald diagnostikována schizofrenie, nic si nepamatuje.

Ani o 20 let později jsem nevěděla, že je schizofrenická. Mega dávky léků, LSD, elektrokonvulzivní šoky, na to nezbyla žádná vzpomínka. Čistá břidlice. Po ošetření de-patterning spíte 20 z 24 hodin. Sestoupili by na památku „než onemocněli“

Nezbylo nic jiného než základní funkce. Poté byl do nich přiváděn materiál, aby pozitivně naprogramoval mozek. Pásky pod polštáře. Program. Lidé jako Lindu by probudili jinou osobu. -video-

Nezapadala, sledovala, jak cítí sama sebe, cítila se jinak, nevěděla, jak se stát jako ostatní. Osamělé děsivé místo. Její děti? Její manžel? Co manžel? Co dělá lásku?

Obrovské ambice. Nový vědecký způsob, mozek jako počítač (padesátá léta). rychlý a chytrý počítač. Věda mysli, kognitivní věda. ideální pro politické potřeby studené války. Zranitelnosti jim umožňují manipulovat, automaty. –Video– dráty zasazené do mozku. Po zesilovači se chichotá, ale nelíbí se jí.

CIA je hluboce zapojena do kognitivních vědců, hranic výzkumu mozku. Mladí vědci financovaní CIA provedou výzkum, který CIA považoval za zajímavý. 15 nebo 20 klíčových lidí. Vývoj psychologie dnes. Většina z nich nechce být jmenována, v rozpacích s jejich přímým sdružením – v té době pracoval pro – s CIA. Přesto, že se o to v té době zajímalo.

Také zvířata byla naprogramována tak, aby bojovala proti studené válce.

AKUSTICKÁ KOČKA

… fungovat uvnitř kočky a vydržet nesnesitelné zvuky. Rozřízněte ji, napájecí zdroj, břicho, dráty do ušního bubínku, pro mozek, abyste potlačili sexuální a hladové touhy. Poté poslána přes ulici k okapu, přejeta taxíkem. 25 milionů dolarů pryč.

… napadne sovětská hrozba, Kuba se zapojuje uprostřed prezidentských voleb. JFK, pokud v těchto volbách zvítězí demokraté, budou USA útočit na svobodu po celém světě. Potřeba získat Castra, hlava vlády se musí destabilizovat. CIA dostala za úkol zavraždit Castra.

Cameron experimentuje s programováním dokonalého vraha. Ačkoli jeho experimenty neproběhly podle plánu, prostě to nebyla pravda. (cyklografie!)  nemohl úplně nahradit vzpomínky novými.

LINDA, vzpomínky na bytí, jak být společenským tvorem. Ne řízení nebo vaření, ale jak komunikovat s novými lidmi. Mluvíte na mnoha různých úrovních, hodně agendy a narážek, paměť je zabalena do toho, co společnost říká, že byste se měli cítit. Žádný pláč na pohřbech. – nebylo to nutné plakat. –Video– bojí se, že by Rusko mohlo být na stejné věci. Takže se stalo irelevantní, že Cameronovi lidé byli zdraví nebo ne, prostě potřebovali dokonalého vraha. 1 jednoduchý úkol. Čím méně vzpomínek nebo emocí, tím lépe. Amorální. Střelné zbraně bez rozdílu, střílení a zabíjení bez přemýšlení, brutální techniky bez obav.

Odřízněte kočce hlavu. vymažte paměť, abyste se s tím vyrovnali.

… flirtování na večírcích, slovník, to, co se dělo v místnostech na večírcích, být jako oni. Nevěděli jsme, jaký byl scénář, jaké jsou narážky … vše jako beletrie, zápletka, postavy, hra …

Záběry atentátu JFK

Voják USA nebo SSSR? Nekonal sám, jeho mysl ovládal někdo jiný. Příliš mnoho sebeovládání. Očekávaná situace, jako by byl nacvičován. Kdo očekával každou otázku, tah atd.? Kdo ví.

… byl v sovětském svazu před 4 lety a byl považován za sovětského agenta. Dva měsíce poté, co byl agentem KGB, Jurij Nosenko, který tvrdil, že byl přidělen ke sledování Oswalda, a že nikdy nebyl vyškolen KGB. CIA paranoia jiskří. Někteří vyšší agenti tvrdí, že Nosenko byl falešný, byl poslán KGB, aby podvedl CIA. Sovětský závod, lhal, Oswald byl v KGB.

Nosenko byl vyslýchán a jeho příběh se držel. CIA byla přesvědčena, že mu byly implantovány falešné vzpomínky. Otevřete mozek, abyste rozlišili pravdivé a falešné vzpomínky. Odhalte falešné vzpomínky. Prolomit amnézii a čelit konfliktu zkušeností. Možná vyvolání duševní nemoci. –Video– jedna droga byla velmi silná, vznášel jsem se. Nemohl dýchat STUDENÁ HORKÁ STUDENÁ HORKÁ voda. udržován v izolaci po dobu 3 let, všechny techniky selhaly.

Ti, kdo ho obvinili, byli poté také obviněni, že jsou pod sovětskou kontrolou. Žádný způsob, jak zjistit, zda je paměť pravdivá nebo nepravdivá. Člověk je nesmírně složitá věc, nejde jen o řešení. Velmi zvláštní časy. Jediným důvodem byla paranoia CIA / KGB, zatímco KGB již takové věci opustila.

Psychologie není vyvinuta, aby mohla činit praktické závěry. Dostojevskij vám pomůže porozumět lidem V mysli, důvodům činů.

CIA zastaví financování, a tak se Cameron obrátí ke studiu jednodušších organismů.

FLATWORM.

Ale sen o ovládatelné mysli nabral nový směr. Takže místo toho, aby vytvořili mysl jako stroj, dali strojům svou vlastní mysl. Programovatelné paměti, rozpoznávají a chápou svět kolem sebe. Řídil mé stejné víry mysli a počítačového vztahu. Od mysli je jako počítač, mysl je počítač. Jedinou dobrou psychologickou teorií je počítačový program. když jsou lidé tak sebevědomí, jsou dobří prodejci a hodně si tento nápad koupili.

Zde studená válka změnila směr. Nebojovalo se mezi lidskými agenty, ale mezi stroji. Válka strojů. Jaderné střely. Vzájemně M.A.D. – strach z celé války. Myšlenka racionálního myšlení umělou inteligencí nadějného světla na konci tunelu během studené války. Věci by se staraly. Vědci vždy jdou snadnou cestou. chytili politické tlaky studené války. Ministerstvo obrany prostřednictvím své výzkumné agentury ARPA. Financovala by novou disciplínu AI. Na oplátku by jejich práce byla použita k výrobě inteligentních zbraní. Vědci byli v rozpacích. Jaké bylo jejich skutečné zaměstnání? AI byla financována pro vojenské účely. Explicitní cíl převodu technologie do vojenského průmyslového komplexu. JAK? Zpracování televizního obrazu používané v armádě.

Nová zbraň, programovatelné paměti. Řízená střela, plánovaný cíl. Rovnováha sil ve studené válce. AI se stala silnou. Myšlenka mysli jako počítače začala ovládat také populární kulturu. Byly provedeny nadšené televizní pořady. – Minského video – jeho práce vytvořila vzpomínku na řízenou střelu. Veřejnost byla naplněna myšlenkou „gee whiz“, myslícím strojem? Když byl mimo dohled vývoj revolučních nebezpečných zbraňových systémů, měnící se povaha války. To bylo hlavním cílem výzkumné agentury. Nikdy nezmínil. Tím se vytvoří objektivní paměť vytvořená ARPA, obnova paměti vojáků v bitvě, plus řada odborníků, kteří poté studovali výsledky. Válka v Zálivu Taylor vytvořil testovací půdu pro systémy ARPA. Rovinatý pozemek, méně práce při testování. Odstranění škod.

…Válka v zálivu byla triumfem ARPA, inteligentních zbraní. Válka bez osobních bolestných vzpomínek. Smrt a zkáza byly viděny počítači. Paměti vojáků a veřejné vzpomínky se velmi liší. Takhle si to nepamatují, pot z krve se bojí úzkosti. Bylo to příliš jednoduché, bez krve a utrpení. Vědci, kteří před 40 lety začali mazat vzpomínky, aby uhasili lidské utrpení a uvolnili je z minulosti, byli sledováni vědci, kteří navrhli zbraně války v Perském zálivu. Záznamy nejsou v lidských myslích, ale v počítači na ARPA lze přehrát každou střelu a každou zastřelenou osobu. Tento záznam představuje základní pravdu o událostech, které se v daný den odehrály. Tento záznam se nezmění. Kompozitní paměť nepodléhající zdobení ani ztrátám.

jednoduchá struktura studené války začala padat, SSSR se hroutil kvůli dalšímu objevu minulosti. Mnohem biologičtější chápání, „otroci minulosti“, oběti minulosti

… myšlenka osvobodit lidi od duchů minulosti byl vznešený sen. Součástí věku, kdy mohl ovládat historii manipulací s pamětí, byla iluze, že věk skončil. Iracionální síly nás znovu dostihly, kromě těch několika, kteří žijí ve světě bez paměti.

LINDA … jsem osvobozena od odpadků. Paměť je nebezpečná věc. Nejen pro jednotlivce, pro kultury, společnosti, ohlédnutí se dozadu, přetváření minulosti. Znovu si užít to, co se stalo  Jsem z toho volná.